LR i la Julie, una història d'un zombi enamorat (aquest llibre inaugura la nostra secció d'altres llengües)

L'R i la Julie, que hi ha darrere d'aquest titol? Qué és aquest llibre? No es ni mes ni menys que la història creada per Isaac Marion que està sent adaptada al sèptim art dirigida i guionitzada per Jonathan Levine i que contarà entre els seus protagonistes amb el camaleònic John Malkovitch.

Però estic distraent-vos quan el que vullc es parlar-vos del llibre. El titol original es Warm Bodies (cuerpos calientes), encara que les adaptacions en les llengües espanyol i català (o valencià) no han seguit el camí de quedar-se amb el titol i han escollit el nom dels protagonistes d'aquesta singular història d'amor.

Qué trobem dins d'aquest llibre? Doncs ens trobem a una serie de zombies que viuen dins de l'aeroport d'una gran ciutat (pareix mentira, però els agrada tinde un sostre d'amunt seu). L'R te un millor amic, L'M, però que només sap fer-se entrendrés a base de sons guturals. Un día, mentre L'R es passeja amunt i avall per les escales mecàniques que funcionen de tant en tant, es troba amb una noia que també es una zombie en bon estat i es fan nuvis, es més, van a "l'esglèsia" zombie que tenen (jo també em vaig quedar de pedra, sí) i es casen. Si això no fora poc ràpid, els ossuts els donen a dos xiquets zombie per a que es encarreguen d'ells. (Em pareix a mi, o açò va una mica ràpid?), un día, L'R decideix anar de cacera amb el grup, però en el món en el que viuen apenes queda gent de la que poder alimentar-se. I per si fora poc, ara té una familia a la que cuidar.


Troben a un grup de persones en un edifici, i malgrat que molts dels seus moren (per fi) els donen cacera. A L'R li agraden particularment els cervells, encara que als zombies els agrada tot tipus de carn fresca. I una altra particularitat, a L'R li agraden per que li donen un tipus de descàrregues amb imatges de la persona a la que li pertanyia el cervell. Es així com conéix la Julie, primer pels records de la seua parella, i després la troba en un racó. Sap que només li queden uns segons per a que els demés reparen en ella, així que la embadurna amb la sang d'un altre mort zombie per a que no la detecten i la du a l'aeroport. L'amaga dins d'un avió i així comença el principi d'aquesta història. Per qué la Julie comença una relació amb un zombie? Deureu llegir-lo per a assabentar-se'n.


 Altres portades de la versió inglesa, espanyola i americana

La trama es interessant, encara que ara tot lo que es juvenil romàntica paranormal es compara amb la saga Crepúsculo, jo crec que es injust. La història que ens ocupa pot ser tinga coses que ens recorda al món creat per Stephenie Meier, pero que Isaac Marion ha perfilat amb ingeni. La forma de narrar, de vegades una miqueta tosca, però que és comprensible per a una persona que no recorda ni el seu nom. De vegades incoherent, altres vegades visceral, crec que es una bona història per als amants de la literatura romàntica paranormal. Es una lectura interessant i que pots trobar en diferents llengües, cosa d'agraïr als que disfrutem de llegir en idiomes diversos. I que no pots deixar correr si t'agrada el gènere Z.

Titol: L'R i la Julie
Autor: Isaac Marion
Editorial: Empúries
Preu: 14,90 €
272 pàgines
ISBN: 9788497877466

Comentarios